Hänt på Tornet

I måndags hade förskolan stängt och all personal på förskolan hade en givande studiedag på Wendelsberg.

Under veckan har vi haft snickare, rörmokare och elektriker springande i huset. Det har varit rörigt men titta gärna in – köket blir jättefint!

Sedan förra veckan har vi catering. Maten levereras lagom till lunch från ett företag i Mölndal. Hittills har det varit mycket god mat, rikligt med mat och grönsaker i mängder. Barnen äter bra!

I veckan har vi fått leverans till förskolan. Våra fjärilslarver! De bor i en burk med näring tillsvidare och de växer och växer för varje dag som går. Nu väntar vi med spänning på vad som ska hända…

På Tornet har vi en temahylla där det nu har landat saker som har med fjärilar att göra. Barnen arbetar med att tex göra böcker om fjärilens livscykel, göra sagor som handlar om den hungriga larven, arbetshäften om fjärilar och ansiktsmasker mm. Det finns hur mycket som helst att göra som handlar om fjärilar.

Häromdagen var vi på skogspromenad. Roligt att se hur uppmärksamma barnen har blivit på att leta larver och andra insekter. Vi upptäckte flygande insekter som kunde flyga men ändå stå helt stilla i luften! Det har också börjat växa en hel del blommor som vi vet ibland vet namnet på eller får ta reda namnet på….