Händer på Tornet

Den här veckan har vi gått in lite mer ingående på ämnet kompostering. Vi har tittat på en kortfilm från Utbildningsradion som heter Barr och Pinne. Den handlade om vad man får lägga i komposten och vad som händer om man lägger fel saker i komposten. Kan man slänga badbyxor i komposten? Fråga barnen…

Vi har även köpt in plantor och frön till vårt växthus och barnen har fått vara med och plantera bland annat; tomat, morötter, gurka, potatis och paprika. Nu får vi se vad som tar sig.

På tisdagen när barnen kom till förskolan hade det hänt något fantastiskt! Våra larver hade blivit puppor… Försiktigt, försiktigt, flyttades de till sitt hem fjärilsburen. Nu väntar vi med spänning på vad som ska hända.

Vädrets makter visade sin mörka sida och tisdagseftermiddagen bjöd på åska och regn – barnen tyckte det var spännande.

Vi har också förberett barnen under veckan för att vara beredda för fredagens brandövning. Vi har läst boken ”När larmet går – brandövning på förskolan” och visat på våra nödutgångar, letat utrymningsskyltar och tränat på hur man ska bete sig om det börjar brinna och var samlingsplatsen är. De lyssnar ihärdigt och många kommer ihåg hur vi gjort tidigare.

A var på sitt första skolbesök på Skinnefjäll och det var en glad och sprallig tjej som kom tillbaka och hade mycket att berätta.

På torsdagen var det dags för nästa skolbesök – denna gången på Vällsjön. Pirriga, förväntansfulla pojkar stegade iväg, lite nervösa men glada. Tillbaka på förskolan hade de mycket att berätta och de var väldigt stolta.

Fredagen är här. Dags för branddövning! Larmet går och duktiga barn kryper snabbt ut ur huset och skyndar sig till vår samlingsplats, som är trädet vid växthuset. Alla barn och fröknar räknades och alla hade kommit ut och mådde bra.

Vid sångsamlingen övades det på visor till sommaravslutningen – snart får ni höra…