Händer på Råda

HYFS (Hygien i förskolan)

Idag har alla barn på Råda haft invigningscermoni för att fira Hygienveckan. Ett projekt som många förskolor runt om i västra Götaland deltar i.
Vi sjöng olika tvätta-händerna sånger och klippte band.

På Tornet och Trinomen läste vi boken " Atchoo!" och vi spelade rollspel med vad som händer om man ex nyser ner i fruktskålen. Barnen är jätteduktiga på att berätta hur man ska göra och tyckte vi var jätteäckliga som inte nös i armvecket …

Barnen på Tornet och Trinomen har fått med sig en läxa hem. Det är fem uppdrag som ni i familjen kan göra tillsammans. Självklart är det frivilligt – men de flesta barnen tyckte det lät spännande med läxa… När läxan är färdig så tar barnet med sig den till förskolan så finns det utlovade diplom att ta med sig hem.

Ps. Dansa gärna loss hemma till "Alla tvättar händerna" (finns på Youtube). Det kommer vi att göra 😉

//personalen

hyfs.pdf