På Råda montessoriförskola satsar vi på hög kvalitet på maten. Maten är varierad, god, näringsrik och tillagas med omsorg av råvaror som vi helst ser är svenska och ekologiska.

Barnen på alla avdelningar hämtar sin egen tallrik och plockar med god aptit till sig mat från lunchbuffén som finns placerad i barnets höjd. Allt för att skapa nyfikenhet och intresse för olika slags mat – våga smaka…

Vid matbordet strävar vi efter att skapa en lustfylld stund där vi kan samtala med varandra om t.ex. dagens händelser och annat som barnet varit med om.              

Vi lär oss att ”be att få”, skicka vidare, hälla, tacka för maten, tränar bordsskick mm

Förskolan tillhandahåller även ett grönsaksbord i samband med lunchen samt frukt på förmiddagen och till mellanmål.

För de barn som är allergiska eller av annan anledning behöver annan mat krävs läkarintyg.

I övrigt är det förbjudet att ta in och att servera nötter, jordnötter och mandel på förskolan. Förbudet gäller hela lokalen, hela dygnet och alla veckans dagar. Detta för att nötter och jordnötter kan utlösa svåra och livshotande reaktioner hos den som har allergier. Risken att förväxla nötter med mandel i mald och hackad form är stor, därför gäller förbudet även mandel.